knsbПрез почивните дни в медиите излезе информация, че Правителство отдава безвъзмездно сградите на пл. „Гарибалди” и пл. „Македония”, в които се помещават синдикалните централи на КНСБ и КТ „Подкрепа”.

Интересно с какво заслужиха това дарение двата синдикални мастодонта:

  • с това ли, че провалиха учителската стачка, кремиковската, лекарската и т.н.;
  • каква дейност ще развива централата на КНСБ в 357 стаи? (Впрочем, има ли Министерският съвет толкова стаи?);

Помещенията, дадени на отделните браншови федерации, регионални и др. синдикални структури, отнемат ли се или синдикатите стават държава в държавата?

Задаваме си простичкия въпрос „Кога, кой и как реши, че точно КНСБ е правоприемник на казионните профсъюзи, в които бяхме длъжни всички да членуваме?”

Кога, господа синдикалисти, решихте, че представлявате целокупното множество от трудещи се в България, след като все още у нас няма закон за синдикатите, няма синдикални избори, работещите са около два милиона, а вие представлявате по-малко от една трета от тях?!

Браво, господа синдикалисти, този път съумяхте брилянтно да осребрите вашето послушно нагаждачество!

http://promyana-bg.org/wp-content/uploads/2008/05/knsb-e1443779272900.jpghttp://promyana-bg.org/wp-content/uploads/2008/05/knsb-e1443779272900-150x150.jpgПРОМЯНАНовиниПозицииПрез почивните дни в медиите излезе информация, че Правителство отдава безвъзмездно сградите на пл. „Гарибалди” и пл. „Македония”, в които се помещават синдикалните централи на КНСБ и КТ „Подкрепа”. Интересно с какво заслужиха това дарение двата синдикални мастодонта: с това ли, че провалиха учителската стачка, кремиковската, лекарската...